Gi ungdom en ny start!

Sosialt entreprenørskap gjennom Windjammer-programmet i samarbeid med Stiftelsen Christian Radich

Christian Radich - Fotograf: Max-Henrik Wathne Gelink
Christian Radich - Fotograf: Max-Henrik Wathne Gelink

Gi ungdom en ny start!

Publisert 03.02.2020

Artikkelen er merket med: Legat Støtte

Eckbos Legat har som fast bidragsyter gjennom en årrekke, takket ja til invitasjon fra Stiftelsen Christian Radich om å delta i sosialt entreprenørskap gjennom Windjammer-programmet.

Christian Radich har siden skipet ble bygget i 1939 i all hovedsak fungert som skoleskip. I 2018 besluttet stiftelsen å fornye sitt mandat overfor ungdom som står i fare for å bli akterutseilt på vei mot aktiv deltakelse i yrkeslivet, og man etablerte Windjammer-programmet som ble testet ut i 2018 og 2019. Man er nå i gang med en treårig etableringspilot, hvor man i samarbeid med videregående skoler ønsker å tilby et 40 dagers intensivt livsmestrings-/selvutviklingskurs og en alternativ læringsarena som en godkjent del av skoleåret.

Målet er å hjelpe 600 – 1.000 unge ut av passivitet eller hindre frafall fra videregående opplæring. Ved å følge deltakerne før, under og etter programmet vil forskere fra FAFO søke å verifiserer resultatene som modell for redusert utenforskap og frafall. Ytterligere ønsker stiftelsen å få på plass en modell som sikrer finansiering i en kombinasjon mellom offentlig og private midler.  

Les mer om prosjektet; https://windjammer.no/